Spar penge i bryggerset

 

Gode tips til spare penge i bryggerset

Vaskemaskine

Som ved opvaskemaskinen gælder det om at fylde op og undgå de små klatvaske. Selvom mange nye vaskemaskiner har en form for automatik som afpasser vandmængden til tøjmængden, er det stadig mest økonomisk at vaske en fyldt maskine.

Brug en lavere temperatur.

Lad være med at vaske ved 90°C, en temperatur på 60°C er nok, også til det hvide tøj. Hos private giver det ingen sundhedsmæssige problemer. Hvis du bruger et godt “ultra” vaskemiddel, kan du holde det hvide tøj hvidt og rent.

Kulørtvask kan som hovedregel vaskes ved 20°C – 40°C i stedet for 60°C, igen med et af de moderne koldtvandsvaskemidler.

Syntetiske programmer, finvaskeprogrammer og kvikprogrammer er populære, men dyre i drift. Det skyldes, at maskinen ofte kun kan fyldes halvt. Tit er vandforbruget også højere.

Centrifugér

En centrifugering i vaskemaskinen bruger kun en ganske lille smule el. Sørg for at vaskemaskinen kører med højest muligt antal omdrejninger.

Stop tumbleren så snart tøjet er tørt, Elektronisk styrede tørretumblere gør det automatisk. Hvis du tørrer mere end nødvendigt, bruger du mere energi og risikere at tøjet  krymper og krøller.

Rens fnugfilter efter hver tørring. I kondenstørretumblere skal kondensatoren rengøres med jævne mellemrum.

Tørretumbler

Husker du den gamle sang "Tørresnoren tørresnoren"? Brug snoren, det er ganske gratis at tørre tøjet i det fri – gør det så tit som muligt.

 
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med seneste nyheder og aktuelle tilbud
 
 

Vigtig information til dig!

Sammen er vi stærkere for dig...

Sammen er vi stærkere for dig...

RAH Elhandel A/S og MES Elhandel A/S

fusioner til gavn for dig

Læs mere