Standby strøm

 

Standby forbrug

Standby forbruget er det elforbrug som de elektriske apparater bruger når de er “slukkede”. Typiske eksempler er TV, DVD, TV-bokse, spillekonsoller og andre ting, som slukkes med en fjernbetjening og som har en lysende diode, der indikerer, at de er klar til at blive tændt. På fx. halogen standerlamper er der mange gange en afbryder på ledningen efter transformeren. Det betyder, at transformeren altid bruger sit tomgangstab og er lidt varm at røre ved. I køkkenet kan man typisk finde standbyforbrug på mikrobølgeovne og andre hvidevarer.

Forskellige undersøgelser har vist, at standbyforbruget kan udgøre helt op til 10% af boligens samlede elforbug.

Rundt om i huset er der små strømforbrugere som bare står og er klar til brug. Det er naturligvis en komfort funktion, men du betaler for det gennem din elregning.

For at finde dine apparaters standbyforbrug kan du gratis låne et spar-o-meter hos MES Elhandel A/S. Med det kan du måle hvor meget energi dine apparater bruger i tændt og i standby tilstand. Du kan henvende dig til MES Elhandel A/S og lave en aftale om at låne Spar-O-Metret i en uge eller to.

Hvis vi skal kigge på nogle konkrete eksempler på muligheder for besparelse ved standbystrøm, kan vi starte med et af husets samlingspunkter, TV området. De fleste har et TV men også spillekonsoller, TV-bokse, DVD-afspiller, surroundsound og måske andre underholdningsapparater.

Tager vi en spillekonsol, så sker det ofte, at man glemmer at slukke konsollen. De gængse konsoller på markedet bruger typisk mellem 20 og 35 Watt i tændt tilstand, en enkelt helt op til 136 Watt. Slukker man konsollen med knappen på maskinen ryger forbruget ned på under 3 Watt. 

En enkel måde at nedbringe forbruget på i TV-stuen er ved at bruge en såkaldt elspareskinne. Så kan du slukke alle konsoller osv. der hører sammen på én gang. 

Den sidste ting der er værd at nævne i forbindelse med nedbringelse af standbystrøm er muligheden for trådløs lysstyring. Det vil give dig muligheden for at kune tænde og slukke lyset via din mobil eller tablet. Du kan ligeledes sætte lyset til at slukke automatisk hver dag kl. 08.00. Så er du sikker på at lyset er slukket, mens du er ude af huset.

Vi har alle nogle apparater, som bruger strøm selv om vi mener de er slukket. Vi kan dog reducere standbyforbruget ved at ændre lidt på vores vaner eller bruge nogle små tekniske hjælpemidler til at hjælpe os.

 
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med seneste nyheder og aktuelle tilbud
 
 

Vigtig information til dig!

Sammen er vi stærkere for dig...

Sammen er vi stærkere for dig...

RAH Elhandel A/S og MES Elhandel A/S

fusioner til gavn for dig

Læs mere